efficio.

glömma å drömma

Publicerad 2010-10-30 13:52:33 i Allmänt,

en kompis på bilden. men nu slipper jag både se och bära kängor toppat med stickat.
jag ska klä min i tunt och ljust. vippigt och fint. långt och kort. gammalt och nytt.
tillbringa tid i stor stad jag aldrig besökt förut men hört så mycket om.
på en vecka ladda med sol inför den värsta vinter på tusen år om det ryktas rätt.
packat ner min blommiga långkjol i vinrött och jordnära färger. min batiklångklänning följer också med. ska leta efter en sådan som på bilden. drömmande och snyggt.
allt som rör sig. syns. drar till sig min uppmärksamhet och är värt att minas och titta på igen eller visa er. det ska få sig ett klick.
mycket sånt här med text och bilder vill jag slänga slantar på. innehåller både minnen och fakta. kolt..

20:07

Publicerad 2010-10-24 20:07:38 i Allmänt,

för övrigt händer det inte så mkt mer än att jag snyter mig varje kvart och gick upp halv 4 idag.
-

i loved you first

Publicerad 2010-10-24 19:51:10 i Allmänt,

ska pröva på att ha tröjor över alla mina skjortor nu när det har blivit kyligt och halt ute. inte för att jag tror att någon missat det... aha du har, okej men nu vet du!! denna kombination kan var åt skojen knasig på mig men det ser intressant ut må jag flika in å påstå! nu vankas det flättrams av håret mitt och uppskuren mango.

något vitt

Publicerad 2010-10-23 00:40:50 i Allmänt,

tidigare i veckan kom jag hem och möttes av något nätt och rektangulärt som låg på min obäddade säng dekorerad min adress. att brevet hade lutande handskrivna bokstäver gjorde att det pirrade till i magen. lite extra om ni förstår. inte långt efter vilade det i mina händer och jag förstod nästan direkt att det hade lagts på brevlådan av någon som hade levt i denna värld ungefär 4,5 gånger min ålder. innehållet representerades av en lapp avriven ett randig pappersark. tätt bakom låg det två biobiljetter i bästa skick. utan tvekan bästa denna vecka.
Lappen kommer jag att spara. "Kram från farmor".

anonym i KIEV

Publicerad 2010-10-22 19:48:03 i street,

den finaste hört outfitten jag sett hittills denna årstid. jag har kommit underfun med att jag föredrar helfärgat och enkelt före kitchigt och mönstrat. just nu alltså. kräsen är jag också. fast det har jag alltid varit. vanligtvis blir min mamma galen på mig hur jag nejar, skakar på huvudet och himlar med ögonen om allt. idag hade hon stubin då jag tillslut kom hem med ett par stövlar i hennes protest om att jag inte kan gå i låga skor och stumpbyxor nu när kylan anlänt. som tur är har hon inte gått upp än då jag springer till bussen tidiga mornar, så jag såklart göra som jag vill. men förebygga får du allt kära mamma. ett par skor till är helt okej enligt mig då jag säker ändå kommer dra på mig ett par äckliga stövlar som jag hatar då det helt åt pipan inte är min stil.. ge mig några dagar/veckor, då jag ändå känner mig själv, vet att jag kommer traska runt i dem ändå. haha. det är så typiskt att det är sådana som kommer bli ens favoriter en dag. jag lovar er! justja! en en gräddvit blomm-spetig skjorta blev det också. den gillar jag mycket.
det stod typ lisa på den!

jag gillar att bära ett i taget, spec på höger

Publicerad 2010-10-21 19:34:20 i kläder,

1. Örhängen i guld och svart, 3 351 kr, Erickson Beamond.

2. Örhängen med stenar och pärlor, 4 946 kr, Oscar de la Renta.

3. Örhängen, 797 kr, Juicy couture.

4. Örhängen med färgade stenar, 40 kr, Forever21.com.

5. Örhängen, 166 kr, Topshop.

6. Örhängen, 176 kr, Accessorize.

7. Örhängen med olikfärgade stenar och kristaller, 7 704 kr, Yves Saint Laurent.

8. Örhängen, 59, 50 kr, H&M (i butik nov/dec).

9. Silvirga örhängen, 149 kr , Gina Tricot.

50-tal hos Yves Saint Laurent i höst

Publicerad 2010-10-21 19:23:42 i catwalk,

Franska modehuset Yves Saint Laurent släpper i höst en grafisk linje, som går i färgerna svart, vitt och klara färger som gult, smaragdgrönt, koboltblått och cerise. 
De 50-talsinspirerade snitten, med knälånga vippkjolar och snäva pennkjolar, handskar, markerade midjor och korta capes, skapar en timglasformad silhuett. Något som syns hos flera designers i höst, däribland Louis Vuitton, Lanvin, Prada och Marc Jacobs .

Kollektionen är av klassisk karaktär med stilrena snitt, men med material som plast och päls, och den grafiska färgkartan ger ett nutidsmässigt intryck.
(klicka på bilderna för förstoring, as coola!!)

den nya kjolen

Publicerad 2010-10-21 19:00:02 i catwalk,

De har kallats "den nya kjolen", av den enkla anledningen att de syns i stort sett överallt, funkar som vardags- och festplagg. shortsen eller vad säger ni? Från den blommiga och pastell - shortsfyllda våren, följer nu de murrigare varianterna med natur och jordnära till höstens trendbild.
Höstens shorts kommer i material som läder, ull och päls, och längdmässigt är det fortfarande de kortkorta shortsen som dominerar, men också längre varianter som går till mitten av knät. Jag skulle nog matcha med vadhöga strumpor på bara ben.

nej

Publicerad 2010-10-20 23:45:53 i Allmänt,

vad är det som händer?
varför blir alla så konstiga när hösten kommer?
jag är irriterad på dig.
sluta göra mig konstig.
du är konstig.!
inte hösten.
DU

jag sitter på muggen

Publicerad 2010-10-20 14:29:51 i Allmänt,

..ett café på söder. trådlöst internet så jag blev haffad hit. skriver skola å så.
tänkte slänga in en outfit sen. har på mig en fin långkjol från när mamma var ung.
kul att hon hade den på en maskerad för någon vecka sedan. lite charmit.

20.36

Publicerad 2010-10-18 20:36:45 i Allmänt,

jag har ont i magen.
inte för att jag har en svullen fotled.
utanför att jag inte har svar på mina tankar.

visst finns det dagar

Publicerad 2010-10-18 19:37:00 i Allmänt,

jag fyllde min lördagseftermiddag med att hoppa på cykeln redo med varm choklad. hit sprang vi 4 syskon och tog kvällsdopp när jag var liten. utan make-up värmdes mitt ansikte av solen och mina händer i  stickade vantar.

väsktips tjing!

Publicerad 2010-10-18 19:18:17 i Allmänt,

åhhh så jäkla fin höstväska. endast 399kr från zara. ja skulle känna mig fin om jag fick bära den bland folk.

"A friend with weed is a friend indeed"

Publicerad 2010-10-17 21:30:39 i collage,

johanna
me in tha hiss
nakna rumpor på vardagsrumsbordet. bodyshots av konstiga flickor. spårar
johanna i hennes nya röda manchesterbyxor
cocca
tom och amanda
johanna och tom
cocca, vincent, amanda
alfons och hej johanna!
min fredag. 3h fika med maria. chilla i syrrans lägenhet. mötte upp vänner och drog på party. det spåra så typ från ett till tre i allt det kalla och mörka chillade vi hos tom i danderyd. satt på golvet, åt mackor och lyssnade på låtar från förr.

tatuering?

Publicerad 2010-10-17 19:35:18 i Allmänt,

jag har alltid en penna i fickan så på bussen fyller jag i korset på mitt vänstra ringfinger. lite töntigt men utomordentligt snyggt om ni frågar mig. så sant som det är sagt fanns det även på fingret under fredagens festligheter. skulle nog aldrig tatuera in det. men jag gillare!

petra Tungården - ibland har man tur

Publicerad 2010-10-17 19:07:44 i Allmänt,

bland minglet på flying A i torsdags fanns även Petra Tungården på plats, från Gamorama på kanal 5 om ni kommet ihåg? lite kul var det när jag passerade henne och hennes duuudes i lokalen och hon hade kameran uppe för att fota sitt umgänge.. diskret flyttade jag mig närmare för att på kul kanske komma med på bild. hehe. när jag dagen efter går in på hennes blogg och skrolla ner till inläggen för hennes torsdagskväll är det endast 3 bilder uppe. va fan är oddsen att jag ser mig själv på bild två och att hon skulle lägga ut just denna bild från alla tusen i hennes arkiv? haha jag dör.. trodde aldrig att jag skulle lyckas. ser ni mig högst upp i hörnet?

götgatans kväll

Publicerad 2010-10-17 18:54:51 i Allmänt,

på torsdagskvällen bjöd min vän med mig till götgatan då affären Flying A hade invigningsfest så det skulle firas stort! jag mötte upp henne och E då mörkret var här och gatlyktorna och kafés ljus lyste upp allt de svarta och gjorde Stockholm till just Stockholm. kön till port 34 var backande lång. när de släkt ciggen blinkade vi mot våran vän och vi gjorde entre bakvägen. massa öl och live musik. snygga södermänniskor fanns det gott om. jag tryckte mig närmre min vän samtidigt som jag mot hennes öra sa att bland alla modeller som var där såg jag Ida Rislöw! hon log mot mig i ett skratt och sa "men jag jobbar ju med henne!". förvånat höjde jag på ögonbrynen och så tog hon mig i armen och drog mig genom massan av folk medan jag försökte tyda hennes ord i vimlet "kom jag presenterar dig".

varför har jag börjat gilla kent? trodde aldrig det skulle inträffa

Publicerad 2010-10-17 18:14:50 i Allmänt,

tisdagen blev heldag av studiebesök med restaurang. hårt träningspass och bio med maaaaami. jag besväras över att jag aldrig gråter av filmer längre. senast det hände var i början av juni då min barndomsbästis och jag såg en romantisk film framför bioduken någon dag efter vi båda gjort slut med våra pojkvänner. och vi två kramade varandras händer så hårt för vi kunde inte stoppa tårarna som bara rann. vi trodde att om man ser kärleken spelas upp framför sig på film skulle allt falla på plats!! sen dess har jag inte gråtit en enda gång förutom stunder då jag kvidit av lycka och glädje eller sammanhang vid bråkat med mina föräldrar eller min bror. läskigt men sant. det är nästan 5 månader sedan.
ta mig tillbaka till filmen, kärleken o musikens tårar!

play

Publicerad 2010-10-16 18:01:32 i Allmänt,

vart ska jag börja? många ting på tid som ond-tor-fre-dagar + nätter. tar allt i separata inlägg. smaskiga saker på G

tjugo kronor/metern

Publicerad 2010-10-12 22:14:36 i Allmänt,

 

JAg ska definitivt gå på utförsäljningen av Ida Sjöstedts tyger. Så jag ska spring dit och köpa upp ett lager. soft.

glida runt med aspirerande designers och skräddare! yeyyyy.

 

Vad: Utförsäljning av Ida Sjöstedts tyger och material från tidigare kollektioner. Spets, siden, trikå, fuskpäls, glitter, pvc med mera från 20 kronor/metern.

 

När: Nu på onsdag den 13 oktober. Klockan 17.00-19.00.


Var: Birger Jarlsgatan 18 A, 4 trappor, Stockholm.

i rymden finns visst känslor

Publicerad 2010-10-12 21:30:28 i collage,

jag tycker allt ser likadant ut. min i-n-s-p-i-r-a-t-i-o-n har inte uppförsbacke eller något sådant tråkigt. den har bara lite PMS. ni tjejer vet ju att det går över om några dagar och inspirationen kommer fungera normalt asap. jo man har längtat till hösten - det har ni lixom fattat. men vad gör man om man har en fin klänning att bära. ska man täcka plagget med en baotajacka som absolut värmer huden då bussen varken anpassar sig till mobilklockan eller frökenur, men den absolut inte passar min batik-klänning. klassikern är att bita ihop och hålla sig till minijackan. som jag. idag. måste dock komma på en lösning. det där med kyla kan man inte blunda för. att man glömmer det varje år..

stilikon / stildrottning

Publicerad 2010-10-11 21:06:51 i Allmänt,

om det är någon som inte vet vem detta är. aldrig sett henne förut. inte reagerar på hennes namn - or how ever. skäms!

Att välja outfit
– Kläder är mitt jobb. Jag planerar mina outfits en säsong i förväg. I maj har jag min önskelista för september klar. När visningarna väl börjar i september har jag kommit tillbaka från semestern och vill inte ha för heltäckande kläder. Jag vill visa upp min solbränna och mitt sol-blekta hår. Mode handlar inte om att slappna av.
– Milano är total frihet för mig eftersom jag har tillgång till min garderob och Paris är stället att vara så fashionabel som möjligt. Det är överdrivet och man kan verkligen ta ut svängarna. Man förväntas att bjuda på en excentrisk uppvisning. Om man går runt Place Vendome i haute couture känner man sig fantastisk. 

Modepaparazzi
– Jag var inte van vid uppmärksamheten till en början. Jag har hållit på med detta i 20 år. De första 10 var det ingen som lade märke till. Och jag lovar dig, jag hade vackra kläder på mig då. Fotografer, paparazzi, bloggare – allt det bara ”hände”.
– Varför de inte följde mig när jag var yngre har jag ingen aning om! Förr var jag livrädd för att bli fotograferad men nu blir jag förbannad om jag inte blir det. När du går emot alla dessa människor, mamma mia, det är som att gå mot ett hav fullt med hajar. Jag slappnar av, tar det lugnt och leker med dem. man måste tala lugnt med en haj. 

Minuterna före showen börjar
– Att vara på en modevisning är lite som att vara i kyrkan, man måste vara uppmärksam och lyssna. Jag trivs som bäst när jag sitter brevid Carine [Roitfeld på Vogue Paris]. Hon är så rolig.

Den mest åtråvärda biljetten
– Min allra bästa ”front row moment” var att få en plats på Balenciagas visning. Väldigt få blir inbjudna och visningen blir bättre när man sitter på första raden eftersom man faktiskt kan se siluetterna. 

Det fulländade modeuttrycket
– I modebranschen lär man sig ljuga. Du måste verka oberörd vare sig du älskar kollektionen eller inte. För att visa respekt och artighet beter vi oss som vaxdockor från Madame Tussauds. Vem bryr sig om vad jag gillar? Det borde handla om designerns utveckling, inte någonting annat.

rand.

Publicerad 2010-10-04 20:56:24 i outfits,

Evelina Toteva. underbart sett. två delar till en dress. kontrasten med skorna. !

Theory

Publicerad 2010-10-03 10:44:17 i kläder,

det där tokutsvängda ser man mer och mer nu. redan har fyra av mina vänner förälskat sig i det fenomenet.
för min del är det mest vacker att titta på. inte bära. ännu.

x 4

Publicerad 2010-10-02 14:36:25 i Allmänt,

samhällskunskapsboken fördriver den lilla tid som är kvar tills min saknade vän gör entre..

- - -

Publicerad 2010-10-01 23:32:33 i kläder,

amen kul för dig din lilla frida fucking fahrman som bara kan peka på det du vill ha. sisådär från prada. jamen visst dem perfekta höst stövletterna. två olika världar. jag ska en vacker dag också spontant bara kunna inhandla den där perfekta kappan. blusen. smycket. dressen. väskan. STÖVLETTERNA. or how ever. men just nu  - fuck you.

finner inga ord

Publicerad 2010-10-01 23:09:19 i kläder,

inte rättvist. fashiontoast äger två stycken. även min vän anlände till skolan med ett par Jeffrey Campbell på fötterna idag. svarta. brutalt snyggt. finner inga ord. provade dem och kunde knappt förstå vad jag gled fram över golvet i. nådde hela 187,5 cm över marken. inget att göra åt. är man kär låter jag mitt hjärta fortsätta slå. bruna är mina favoriter. är sjukt orolig och mitt hjärta vill brista om dem på nelly.se kommer se missbildade ut!

samma/lika

Publicerad 2010-10-01 22:51:24 i street,

samma företeelse. olika perspektiv. en bild på en hemsida. en bild på en annan hemsida.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela