efficio.

miss

Publicerad 2011-10-29 13:13:00 i jag,

jag vet inte vad jag ska ta mig till. hjärtat dunkar men huvudet står bara still.
jag har bestämt att jag ska vara ljusbrun-/ mörkblondhårig nu. jag trivs. dock ett dillemma då jag stirrar mig blind på rött hår och faller in i nostalgiska tankar till då jag såg foton på mig med ett färgsprakande trassel på huvudet. för att inte nämna mitt orangea svall. min mage viker sig.

grounded

Publicerad 2011-10-28 15:00:00 i collage,

nu får jag göra vad jag vill i nio dygn. dem ska jag spendera på jobbet de dagar det är ob. åka iväg med mig själv till min finafina farmor. vi ska designa min nya kappa. träna på friskis med min syster för 10kr per gång. gå på fotografiska. prata i mun på mina vänner. slänga lite kreativitet åt projektarbetet. laga svampsoppa. klä ut mig på halloweenfest. göra sånt jag vill göra.

make the casual cozy

Publicerad 2011-10-28 14:14:00 i kläder,

jag jobbar fortfarande på det. men visst finns det ju en favoritkofta som man greppar åt sig 3 sekunder innan man ska springa någonstans. lixom den som passar till allt. lixom den man frågar sig vad man skulle gör utan..

känslor väger mest

Publicerad 2011-10-27 22:07:53 i jag,

du vände mig ryggen när jag som mest behövde dig.
bara för att jag har sagt det rakt upp i ditt ansikte och
jag kramade dig innan vi skilldes åt är det inte glömt imorgon.

hej november

Publicerad 2011-10-25 22:54:37 i Allmänt,

när jag går upp om mornarna är det kolsvart utanför förstret. när jag går till bussen är det frost på altanen. när jag står på tunnelbanan trängs jag mellan ullkappor. när jag går i huvudstaden gör pressbyrån reklam för varma choklad. när jag ska äta i matsalen är det en halsduk ivägen. när jag kommer hem möts jag av kängor i hallen.

vart jag mig i världen vänder..

Publicerad 2011-10-24 23:25:51 i jag,

..står jag jag ändå här med en bunt foton i mina händer.
ph by me, från ett par dagar bakåt.
gamla stan
fotoprojekt i skogen!
när man lekt dektektiv med farmor efter svamp så blir det allt till att laga en soppa på monangen!
research till mitt projektarbete. pepp,
nytt halsband från lindex!
när jag satt och stirrade ut från min syplats i skolan. ganska underhållande en fin höstdag! fönsterplats<3
iblnad vill förmedla ord via bilder.
rött läppstift gled på när jag och carin fotade med rökbomber i en gles skog vid vattnet
rönnbär är röda! sådär jättefint!
mina guldbyxor, helt exalterad!
gossip på saturnus när jag äntligen blivit frisk!
springer till tunnelbanan i regnet. hon hatar regn och fukt. men älskar sina pink ends. me too!

ljusa upp det mörka

Publicerad 2011-10-22 00:00:50 i Allmänt,

för en tid sedan köpte jag ett orange och ett vinrött läppstift från viva la vida. inte ett märke att skåla för men det får duga så länge jag vänjer mig vid att ha färg på mina läppar. ändå är jag djupt förälskad i det orangea då det gert den perfekta persikofärgade läppen och just den klara nyansen som ger en kontrast till ens ljusa hy och alla mörja plagg, halsdukar och kappor.

draped dresses

Publicerad 2011-10-19 18:24:31 i kläder,

jag har fått ett öga för draperat och tycker att det är bland det finaste jag vill sätta på mig.
allt kommer från lagarconne.com

Dr Martens öppnar i sthlm

Publicerad 2011-10-19 14:58:15 i kläder,


DET HÄR ÄR HELT SJUKT. Den 27 oktober 2011
öppnar Dr Martens butik på Katarina Bangata 15 på Södermalm. förstår ni? Det legendariska skomärket från England har valt Stockholm som den första mottagaren i Norden, vilket vi måste buga och bocka för. SKÅÅÅÅÅÅÅL!

What if mr right goes left?

Publicerad 2011-10-17 01:49:12 i Allmänt,

Det är 2011 och man har dagboken som en lösenordsskyddad app i sin iphone. Smidigt, effektivt, kallt. Ganska ofint men håller inkräktare på avstånd. Lägger man kronor på ett fint block går det ändå ut på att någon hittar det och får veta fel saker. Eller inte får reda på något alls då jag skriver så fullt att ingen skulle orka läsa så långt i mån om att försöka tyda. Jag hittar ändå aldrig en penna. IPhone fick det bli.

 

everyday i´m sparkling

Publicerad 2011-10-15 17:49:17 i jag,

hej och hå. ja och carin har hängt sedan igår. pyssel, cheez ballz, glitter, skog, fotografering, godisskål, rökbomb, skratt, smältna skor, kläder, bajs och eld. ett separat inlägg will come. nu: plugg..

room

Publicerad 2011-10-13 23:56:00 i jag,

mitt rum är fint och inte fyrkantigt. format som ett litet men brett "L" med en utåtstående vägg som avskärmar en liten vrå från en annan. men jag trivs. lärt mig att trivas. fast det som hjälpt det att bli lite halvtrångt är nog min stora garderob, säng, gigantiska skrivbord bestående av en enda glasskiva, ett lågt brett kalasrött skåp och en störande byrå. min fantasi har fått snedslag och det enda jag vill ha är en klädstång. alla mina väggar är vita. jag pryder dem gärna med kläder. tavlor av skor och inramade modeplnscher samt uppställda streetstyleböcker och en en meter hög stående rosa flamingo pryder resten av det kala. på en krok högt upp mot taket hänger jag alla mina stickade och mer finare maxicardigans tillsammans med prickiga, volangiga och batikfärgade långklänningar. allt som saknas är en klädstång. även om den inte får plats. den ska in någonstans. det ska jag se till.

VIKTOR & ROLF SS12

Publicerad 2011-10-13 21:15:00 i catwalk,

under modevisningen för säsongen SS12 hade dem två sångerskor från frankrike som stod på toppen av scenen som om dem skulle bära en giganstisk kjol samtidigt som dem sjöng, modellerna gjorde entré genom den ut till catwalken klädda i den färgglada kollektionen. faschingerande!

Nowhere | Modets nya spelregler | Intervju

Publicerad 2011-10-10 17:18:24 i Allmänt,

En intresant och givande intrevju, lånad från Rodeo.net.

I nya digitala modemärket Nowhere möts två starka modepersonligheter med helt olika bakgrund i ett gemensamt projekt. Deras arena är en ny modescen där reglerna skrivs allt eftersom.

Text: Lisa Corneliusson
Foto: Christian Gustavsson för Rodeo

Efter sin gästkollektion för H&M blev modeentreprenören Elin Kling sugen på att skapa bärbara plagg med finess och låg prisnivå som var tillgängliga för alla. Förutom Nelly.com fick hon med sig annars konceptuella modeskaparen Nhu Duong, som nu designat Nowheres första 25 plagg med sin egen och Elins stil som utgångspunkt. Idéerna till plaggen bollas ofta över mailen, då både Elin och Nhu pendlar mellan olika städer och projekt. Ingen av dem minns när de sist hade semester.

Ni båda kuskar runt i världen, är Nowhere ett rotlöst projekt?
Elin: Vi vill skapa en bra produkt utan att behöva förhålla oss till idéer om vad som är rätt eller fel. Något som vi själva kan forma.
Nhu: Jag sitter i Berlin och designar och Elin sitter i New York. Vi har ett produktionskontor i Hongkong och sedan träffas vi här i Stockholm. Vi tillhör ändå skypegenerationen, vilket innebär mycket mail och att man inte är låst till en plats.

Är Nowhere ett exempel på ett projekt som tillhör den nya modevärlden?
Nhu: Det är bara naturligt för oss att skapa egna modeller för hur vi ska arbeta. Det jag tyckte var intressant när jag fick förfrågan var att vi skulle göra det online. Det ger stor frihet och man når ut till många. Och man kan släppa plagg mitt i en säsong eftersom man inte säljer in till butiker.

Modebranschen är traditionellt sett bunden till säsongstänk och tydliga idéer om hur man jobbar med design respektive styling. Vad har ni fått för reaktioner hittills?
Elin: Jag har redan rört om i grytan i branschen en hel del så jag är van vid det. Jag tycker att det är spännande att experimentera och så länge jag själv tror på det är det bara intressant att höra kritiken, vare sig den är bra eller dålig.
Nhu: Man måste ju alltid förhålla sig till något slags system. Vi gör inget superradikalt utan leker inom det kommersiella systemet på vårt personliga sätt. Vi jobbar organiskt och kollektionen är liten. Vi utgår från plagg man vill ha i garderoben.
Elin: Efter den här intervjun kommer vi sätta oss och diskutera nästa kollektion.

Vad vill man då ha i garderoben?
Nhu: Stilen för Nowhere är en slags hybrid mellan mig och Elin. Jag tänker på Elin genom mina ögon när jag designar, och vill göra plagg som man stylar resten av sin outfit efter.
Elin: Nhu står för designen till hundra procent. Sedan ger jag input om vad jag gillar och vad jag tror fungerar bra för vår målgrupp. Vi vill få till den perfekta looken av enkla bärbara plagg.

Elin, när du stylade Tibis modevisning i New York ville du bli avundsjuk på alla looks som skickades ut på catwalken. Finns en skarp gräns mellan konceptuellt mode och det som skapar ha-begär?
Elin: När jag jobbar utgår jag från min egen stil, och jag vill efter många års experimenterande få till finessen i det enkla. Men det handlar också om att den nya generationens kunder inspireras av streetstylebilder mer än traditionella modereportage. De vill ha en avsändare bakom allting. Jag skulle bli olycklig om konceptuellt mode inte fanns kvar, men det vi gör är något annat.
Nhu: Jag tror det handlar om att man skiljer på mode och kläder. Mode kan förändra saker medan kläder är mer konkreta. Det är inte så att vi försöker göra radikalt mode.

Nhu, du jobbar på ett annorlunda sätt med ditt eget märke. Är det svårt att skilja processerna åt?
Nhu: Nej, för det handlar om helt olika saker. Det jag gör för Nowhere är en produkt och jag utgår från vad jag själv skulle vilja ha på mig. Med min egen design utforskar jag koncept.

Har ni fått några reaktioner från omvärlden?
Elin: Vi har fokuserat så himla mycket på produkten att vi inte tänkt så mycket på andra.
Nhu: Ja, vi har verkligen jobbat i en bubbla.

Hur mycket bryr ni er om vad folk tycker?
Nhu: Inte så mycket.
Elin: Jag bryr mig om vad konsumenten tycker, det är för dem vi gör det här.

Vad har ni lärt er av varandra i det här projektet?
Nhu: Att inte krångla till det.
Elin: Jag känner mig trygg med det Nhu gör, vilket är skönt.

Vilka kompromisser har ni fått göra?
Elin: Det har verkligen inte känts som att vi har fått kompromissa med helheten, men jag önskar att vi kunde vara på samma plats i alla fall i en månad för att inte behöva forcera fram idéer. Kanske att Nhu får kompromissa med material då vi vill hålla prisnivån nere.
Nhu: Fast det är ingen kompromiss, det som är jobbigt är snarare att det går så fort med alla produktionsleden. Jag är van att vrida ut och in på designen, nu måste jag bara sätta den direkt.

Elin, du är van vid att hårdprofileras men hur känns det för dig Nhu?
Nhu: Jag börjar vänja mig, jag tror man växer in i sin roll.

Nowhere är ett samarbete med gigantiska Nelly.com. Hur är det att jobba med dem?
Elin: Det är roligt att de har stort förtroende för oss, de är så fruktansvärt stora. De ska lansera globalt nu eftersom vår målgrupp är utspridd världen över, vilket är väldigt kul. Men sedan har de sin kund att tänka på och vi har vår. Därför gör vi egna lookbookbilder, så att vi får ha vår image på det.

Elin, det känns som att du har fått ett helt nytt genomslag, speciellt i New York, hur har det gått till?
Elin: När jag flyttade till New York gjorde jag det för att bygga en business. Man har inget riktigt liv där, även om det är helt fantastiskt. När jag åker dit maxar jag. Går på möten och bygger kontaktnät. Jag har en strategisk plan och tänker på vad som syns och vad som inte gör det. På så sätt har folk börjat lägga märke till mig, antar jag.

Möter du fördomar om ett glamouröst liv som modebloggare?
Elin: Delvis, speciellt i Sverige. Men nu blir jag omskriven i seriösa tidningar och börjar få respekt. Det är inget jag måste ha för att fortsätta driva mina företag, men eftersom jag jobbar hårt är det klart att det är skönt att folk inte längre ser mig som en docka som tar bilder på mig själv i en blogg. Jag är definitivt en bloggare men använder också min blogg som ett pr-verktyg för mina andra projekt.

Ibland får man känslan av att du är trött på att blogga. Samtidigt antar jag att bloggen är ett otroligt viktigt verktyg i dina nya projekt?
Elin: Ja det är ett otroligt viktigt, speciellt i USA. Ibland är jag trött på bloggen men samtidigt behöver fokus inte ligga lika mycket på mig själv som innan. Det klart att jag trivs i rampljuset, men ibland känner jag att den identiteten inte är lika viktig längre.

Om man pratar om det globala, vad möter man för utmaningar med att ha hela världen som marknad?
Elin: Det viktigaste är att försöka anpassa och lära sig marknaderna. När det kommer till Nowhere är målgruppen den samma vare sig man är i Paris, New York eller Milano. Ute i världen kan man dra fördelar av att skandinavisk design är populär och att Sverige har väldigt bra rykte i modevärlden.
Nhu: Jag tror det är lättare att definiera vad det betyder att vara svensk när inte är här i Sverige. Det är när jag är utomlands som jag verkligen märker att jag klär mig svenskt. För en svensk stil är lätt att känna igen, det är ingen myt.

Vilka är de största rädslorna inför lanseringen?
Elin: Att plaggen inte beställs. Men om man tvekar så funkar det inte. Jag är övertygad om att det kommer funka. Annars skulle jag inte göra det här.
Nhu: Vår tanke är att Nowhere så småningom ska bli ett självstående varumärke. Det ska inte stå och falla på mig eller Elin. Vi hoppas på att det kommer att fortsätta även när vi inte är lika relevanta, haha.

Är det den största rädslan?
Nhu: Nej. Alla människor utvecklas, det handlar mer om att man går in i nästa fas.
Elin: Jag kan inte se varför man inte skulle våga köra! Sluta grubbla.

När ska ni få semester då?
Elin: Kanske nyår.
Nhu: Jag åker till Venedig på rehab i helgen.

FAKTA
Nowhere utgår från ett ”garderobstänk”, vilket betyder fokus på enskilda plagg och hur man vill matcha dem till vardags.  Den innehåller 25 plagg som produceras i begränsade upplagor. För att ”undvika Zara-effekten” görs inga fler beställningar av plagg som säljer slut. Plaggen säljs bara på internet och projektet är ett samarbete med Nelly.com, dit kunden slussas vidare från den egna hemsidan när kunden klickar på ”köp”. Nowheres första kollektion släpps måndagen den 10 oktober på shop-nowhere.com

back

Publicerad 2011-10-10 10:45:00 i jag,

påväg mot vårdcentralen för återbesök. kolla prover och undersöka hur min kropp mår osv efter omständigheter. hoppas att jag kan komma tillbaka till mitt liv, hope it or not, till skolan! pepp!

stickat

Publicerad 2011-10-08 21:05:00 i kläder,

 

1. Stickad tröja med grafiskt mönster från Stella McCartney, 6 500 kr. 
2. Vintröd tröja från H&M, 149 kr. 
3. Grå, stickad tröja från Weekday, 400 kr. 
4. Mönstrad tröja från Monki, 450 kr. 
5. Kornblå tröja från Monki, 300 kr. 
6. Gul stickad tröja från Acne, 2 300 kr. 

ends with kate

Publicerad 2011-10-08 17:56:00 i Allmänt,

kate bothworse gör sig så himla bra tillsammans med sina turkosefärgade hårtoppar. älskar kombinationerna på plaggen när det gäller kläderna. den transparanta skjortan till dem pastellfärgade lila byxorna. seriserosa byxorna ihop med dem redan så färgklara hårtopparna. såväl den lappade skjortan på sista bilden gör sig perfekt tillsammans med den turkosa färgen trots att plagget ligger på en helt annan färgskala. YAMMIIIEE<3

ord.

Publicerad 2011-10-07 19:12:00 i Allmänt,

ibland är det skönt att använda en annas dator och våldgästa deras spotifykonto och drömma sig bort i annan musik. som nu. det känns också bra att jag har en anledning till att inte gå på fest och behöva dricka. ta det inte fel. men jag lovar att jag hade ringt dig vid midnatt. för alla gör fyllan till en anledning till att få ringa. så som 17 så som 25. varför skulle jag inte kunna det då? om allt blir fel kan jag ändå fråga varför du försökt nå mig? varför du frågat mina vänner vart jag är.

rodeo

Publicerad 2011-10-05 14:40:05 i Allmänt,

ETT NYTT NUMMER AV RODEO ÄR UTE NU! deras magasin känns så genomtänkt. konstnärligt och inspirerande.

autumn streetstyle

Publicerad 2011-10-05 12:08:00 i street,

två outfits som jag känner är helt otroligt mitt i prick i min smak.
höstigt mysiga med tjocktröjan och färg! färg är viktigt! boyfriendbyxan till piffigare halsband. grova skor och halvdant hår. mixade material. skjorta älskar jag också och det passar i alla lägen.
jag kommer ihåg hur mitt ex för lite drygt ett år sedan blev stum när jag konstaterade att jag inte ägde en enda skjorta. intresset har nu växt och jag räknade här om dagen att jag hade över 15 stycken hängandes i min garderob. prickiga som rutiga. korta som längre. flanell, denim, siden som chiffong. hellång ärm som trekvarts ärm. liten krage som större krage. utsrickande som diskret. jag ska göra er ett skjort-inlägg här framöver har jag bestämt!

bombarjackan

Publicerad 2011-10-03 15:39:14 i kläder,

beyond retro "lanserar" ut nya bombarjackor! helt otroligt! plagget är en del i deras wholesale-serie och finns i alla deras butiker! det är också så himla fint att dem gjort bomberjackan orange inuti för att man ska kunna vända den ut och in i nödsituationer, så att man ska synas från helikoptrar och kunna bli räddad! jag tycker den är fett fräsch så jag ska dra med mig carin så fort jag kan lämna det här huset!

kastanjeträd och färg

Publicerad 2011-10-02 18:04:39 i jag,

höstsolen och de hyfsat många färgglada trädkronor gör sig fint här på landet medan jag ligger och sover har mamma sagt. jag är avundssjuk på min storasyster som går långa promenader i skogen och längs vattnet varje dag och kommer hem när jag kliver upp. min medicin gör sig bra i min kropp och snartsnart kan jag försiktigt ta mig ut en förmiddag och få hösten på bild och visa er!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela