efficio.

H&M: designersamarbete

Publicerad 2011-11-29 11:08:38 i kläder,

 

STOCKHOLM (Direkt) H&M presenterar ett designersamarbete med italienska Marni. Consuelo Castiglioni, Marnis grundare och kreativa ledare, har för H&M skapat en vårkollektion med både dam- och herrplagg samt accessoarer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

H&M:s presschef Camilla Emilsson-Falk uppger för Nyhetsbyrån Direkt att kollektionen kommer att bestå av cirka 40 damplagg med ungefär 30 tillhörande accessoarer och cirka 20 herrplagg med 10 accessoarer.

Försäljningen av varorna inleds 8 mars 2012 i cirka 260 butiker världen över och online.

Är ett klädintresse nödvändigt för ett modeintresse?

Publicerad 2011-11-28 12:30:00 i jag,

en inervju av benjamin rask.

"Under min uppväxt i den mellanstora småstaden var mode för många något konstigt. Kanske inte skräckinjagande men ändå lustigt och överflödigt. Visst gick det att vara lite intresserad av design eller möjligtvis kläder men att köpa en modetidning var uteslutet. Jag tillhörde länge motståndsrörelsen, ung och förvirrad fann jag en väntad tillflyktsort i mammas gamla Vogue. Plaggen i sig spelade nog aldrig någon roll – det var ju ingenting jag någonsin skulle kunna ha på mig. Där fanns något annat, en mystik, en amoral, spännande kvinnor som rökte ciggar, hängde med ännu mer spännande män utan tröja. Bilder som skvallrade om andra människor, andra platser och andra sätt att leva.

En del år har gått – modet är nu som det populärt kallas folkligt. Kedjor som förut sålde kläder prånglar nu ut mode. Våra popkulturella stjärnor är inte längre bara musiker eller skådespelare utan även modearbetare. 90-talets redaktionsassistenter har blivit chefsredaktriser och är som bekant lika uppvaktade för sin klädsel som för sina arbeten.

Jag har aldrig varit särskilt utlevande i min klädstil. Då och då har jag ambitioner för den, vill se fin ut men inte trendig. När jag gick på gymnasiet vore det höjden av lycka att bli kallad för trendig, nu känner jag ingen som vill se trendig ut även fast nästan alla jobbar med mode. Det finns hos mig liten lust att se ut som mode, att vara det.

Det har alltså skett en förskjutning, när massan vill klä sig i Paris och Milano vill jag tänka Madame Grès eller Lucien LeLong. Mitt modeintresse har intellektualiserats vartefter det som förut var udda nu blivit vardagsmat. Kanske handlar det bara om medelklassens fåfänga försök till positionering, ett självvalt utanförskap.

Nu för tiden vill jag allt oftare ha enkla kläder på mig, vanliga byxor och en vanlig tröja. Allt det jag svurit på att kämpa emot har jag blivit – tråkig och en smula ointresserad. De kläder som verkligen är intressanta är ändå för dyra, förmodligen kommer de inte ens att gå i produktion. Ändå tar tanken på att vara intresserad av mode utan att älska kläder emot. Förlorar inte de designer jag tycker om sin legitimitet om inte ens jag, en beundrare, känner särskilt stor lust att bära deras kläder?"

dear world

Publicerad 2011-11-27 16:00:00 i Allmänt,

just nu spikar jag upp min inramade rebecca och fiona poster med autografer å sånt. jättetufft alltså!

februari

Publicerad 2011-11-22 20:21:58 i jag,

när man lutar sig med kupad rygg mot sätet. drömma sig bort. musik med pianointro. partyackord från helgens bravader. destinationens drömmar. fantasier. allt är valfritt. innan man sjunker för långt bort tar man ett tuggummi mot lock för öronen ifall man skulle lyfta upp till det blå. dit ska jag i februari. högt upp.

lappad

Publicerad 2011-11-22 19:25:13 i kläder,

när det har lugnat ner sig på syfronten med kappa, projektarbete och allt vad det heter ska ja gära en sån här skorta. älskart!

no make

Publicerad 2011-11-16 22:36:23 i jag,

mitt ansikte är så köttat. har både blekt ögonbrynen och färgat ögonfransarna. ögonbrynen är dock mkt ljusare och syns nästan inte. först såg det ut som jag hade cancer. vant mig nu å ja gillare. no make. as soft man.

ignore

Publicerad 2011-11-16 20:22:46 i jag,

jag pluggar inte idag
jag går på rebecca & Fionas skivsignering
äter svampsoppa
bleker ögonbryn
impregnerar nya skor
klipper mitt hår

plasic

Publicerad 2011-11-16 09:36:00 i Allmänt,

 

jag vill ha ett lexikon/bok med alla svenska designers. nu. ska gå å fixa idag.

open back

Publicerad 2011-11-14 19:57:01 i Allmänt,

ska försöka mig på att sy en lätt klänning i tunt material med snygg öppen rygg tills jag åker iväg i februari.

who is laughing now?

Publicerad 2011-11-14 19:49:41 i Allmänt,

mitt frukostegg blev för löskokt och hann inte koka ett nytt.
min buss började koka på motorvägen så kom försent till religionen och kunde inte redovisa. JAG SOM ÖÖVAT!
sminka mig när jag väntade å insåg när jag nästan var klar att min mamma gått och tagit mitt solpuder. FML.
fick mail om att min ev praktikplats inte behöver praktikant längre.. fuck the world.
påväg hem fick jag vända, åka tunnelbana tillbaka till jobbet å hämta min pappas present jag glömt.
väl på jobbet får jag reda på att jag jobbar på julafton. så himla viktig man är.
fick vänta en halvtimme på anlutningsbuss.
jag har dessutom frysigt om fötterna hela dagen.
har iaf en bra hårdag.

eyelash

Publicerad 2011-11-11 09:04:12 i jag,

en ögonfrans! om jag får önska, sätt på mig färg. en stor grovstickad senapsgul tröja, ett par tajta mörkturkosa byxor, mina blommiga röda docs. inte glömma mina runda solglasögon. utsläppt självtorkat långt hår med lockar och svall.
DÄR HAR NI MIG.
ändå finner jag mig alldeles för ofta i svartsvartsvart. men man får inte sticka under stol med att det är för jävla snyggt. jag trivs bäst i att se mig i spegeln så. fast ändå med en gnutta färg. ändå..

exprement

Publicerad 2011-11-09 19:37:28 i jag,

äntligen. igår blev jag klar med min kavaj jag sytt. vi var tvugna att sy en vit. ja vit, vanlig rak kavaj med normalt krage och slag med en längd som var halvlång. man gav dem strikta reglerna till början en suck men att i efterhand buga och bocka. inga egna beslut behövde tas. inte få beslutsångest över material och tyg eller fundera över vilken krage som skulle passa bäst till. allt var bestämt. dock har jag fortfarande ett höjt ögonbryn ang det vita tyger. såklart ska vi lära oss att hålla det rent och snyggt men hallå..med kreativitet och klur hit och dit har jag bestämt mig för att göra så som hon på bilden. färga kavajen i en ljus färg. sen doppa hälften eller 30-40% av den i en mörkare nyans. kommer inte förlora något på det om de skiter sig då jag heller inte vill använda den vit.

round the block

Publicerad 2011-11-09 19:25:32 i Allmänt,

jag samlar. samlar som fan på inspiration till mitt projektarbete. alltifrån hur jag ska knyta ihop band i ryggen, hur kragar ska se ut. sömmar, kulörer och längder på plagg. bilder som är fula och rak upp och ner jättetråkiga men har den där lilla grejen som får mig att spinna vidare. jag älskar när något sådant stoppar min väg.

colour dinstance

Publicerad 2011-11-08 19:16:04 i Allmänt,

bilderna är lika färggranna som min händelserika frånvaro. hängt med snyggt folk och snubblat på fult folk. tagit tag i problem och dragit på mig annat på vägen. jag och carin har lärt oss att skratta oss igenom det. så HAHA på det.

på återseende

Publicerad 2011-11-02 15:51:00 i Allmänt,

tänk om man skulle kunna få spara kramar, dofter och kärlek i en ask och öppna den när man själv är helt tom.
världen skulle vara mycket bättre då.
saknad är så himla fint på så sätt att man värderar närhet och möten på ett helt annat sätt när man längtar efter dem där läpparna som man vet att man kommer få nudda om ett x antal dagar igen.
det blir lite svårare när man vet att den här kyssen är den sista och det bara är så. det skulle underlätta om man fick ha några i en ask och vänja av sig. nu när dem där betydde mer än om han på sätet bredvid mig skulle ge mig dem. ushh.

monki SS12

Publicerad 2011-11-01 20:18:00 i Allmänt,

jag tycker ett monkiplagg gör sig allra bäst tillsammans med ett annat monkiplagg. så som på deras lookbooks bilder ovan. fett pepp hejhej!

paint

Publicerad 2011-11-01 17:03:00 i jag,

jag skulle vilja besitta den naturbegåvning att kunna rita. överföra ens tankar och känslor på ett papper så att någon annan förstår precis hur man tänker utan att själv säga ett ord. att ligga på samma nivå som sträckgubbar är något jag skulle vilja utveckla. en målarkurs eller gå med i en udda skissgrupp skulle against all the odds inte vara helt fel. man känner ju trots allt någon gnutta ambition här inne någonstans så det ska man väl ta vara på ändå..

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela